Hej och välkommen till min lilla scootersida!

Den här sidan handlar om gamla scootrar i allmänhet och mina i synnerhet. Det blir därför mest om Vespa "smallframe" (typ Vespa 50 och Primavera), men också lite om andra vespamodeller, som till exempel PX200 och förstås en smula om Lambretta eftersom även en sådan letat sig in i samlingen.

Sektionen "Noterat" innehåller små dagboksliknande bildnotiser, där jag försöker beskriva en smula av vad jag gör med mina scootrar. Där kan t ex den som funderar på att köpa en plåtscooter få en liten inblick i scooterlivets nöjen och umbäranden. Sektionen uppdateras numera minst sagt sällan.

Under rubriken "I verkstaden" hamnar diverse, där ligger lite mer teknisk information om vad jag gjort med vesporna och lite mek-relaterade tips. Jag planerar att rapportera mer från verkstaden med tiden.

Det finns massor av information om gamla orginalvespor och lambrettor på nätet, så jag har börjat lägga upp en liten länksamling. I Sverige finns det också en jättebra klubb för de som sysslar med gamla scootrar (och lite för dem som sysslar med nya också). Svenska Scooterklubben heter den och den har ett suveränt forum för den som vill lära sig mer om sin Vespa eller Lambretta.

Kanske undrar du som hittar den här sidan vad jag pratar om när jag kallar Vespan för en gammal plåtscooter, du ser ju "Vespor" dagarna i ända och de verkar vara mopeder av plast! Nå, Vespa har blivit en synonym för scooter för många, men de "riktiga" Vesporna är en speciell serie scootrar tillverkade av det italienska företaget Piaggio. Det har funnits ett stort antal modeller, men de har alla hetat Vespa och ska inte förväxlas med moderna scootrar, typ Piaggio Fly eller Baotian Retro. Se FAQ-sektionen för en smula mer information.

Du navigerar med menyn till vänster, hoppas du får trevlig läsning

Har du förslag eller information som jag missat, eller vill något annat kan du skicka mail till , (mailadressen är en bild för att undvika spam...).

Den här sidan försöker dynamiskt anpassa sig för skärmar med låg upplösning. För att det ska fungera måste javascript vara aktiverat i browsern. Sidorna ska vara fullt läsbara även utan javascript, men layouten är då inte nödvändigtvis så snygg. Om sidorna beter sig konstigt, skicka mig ett mail så kanske jag kan rätta till det!